Vertrouwenscontactpersonen

Vertrouwenscontactpersonen City Gymnastics

De vertrouwenscontactpersonen (VCP) zijn binnen City Gymnastics een centraal aanspreekpunt om met elkaar zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft. Zij zijn bereikbaar voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Dit kan van alles zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan pesten, belediging, discriminatie, agressie, (seksuele) intimidatie, bedreiging, mishandeling, doping, matchfixing, etc. Een gesprek met een VCP is altijd vertrouwelijk.

Een VCP fungeert als eerste opvang voor iedereen binnen de club (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, trainers, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad  en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de club om preventieve maatregelen te nemen

Waar de VCP o.a. niet voor is: meningsverschillen met trainers of leiders, klachten over teamindelingen of sportinhoudelijke vragen.

Annemarie Huizenga

Vertrouwenscontactpersonen City Gymnastics Amsterdam

Mijn naam is Annemarie Huizenga, ik woon in Amsterdam Oost met Michiel, Finn en Amelie. In ben werkzaam als bedrijfsjurist en volg daarnaast een opleiding tot Mediator.  

Ik ben dol op sport, net als de rest van ons gezin. Zowel sport kijken als zelf sporten en trainingen geven, ik vind  het allemaal leuk. Ik gun het iedereen om te genieten van sport bij een club waar je goede training krijgt, je zelfvertrouwen groeit, plezier hebt en waar je jezelf kunt zijn. Ik gun het City Gymnastics om zo’n club te zijn en dat ook te blijven. Daarom draag ik graag een steentje bij als vertrouwenspersoon. Als er een keer iets is wat jou (sporter, trainer, ouder of anders) niet lekker zit dan wil ik graag naar je luisteren en met je in gesprek gaan. Je mag me dan mailen op annemariehuizenga@hotmail.com. Bellen of appen kan natuurlijk ook op telefoonnummer: 06 15 31 91 60. 

Mona Marchand

Vertrouwenscontactpersonen City Gymnastics Amsterdam

Dag! 

Ik ben Mona Marchand, woon samen met Charles en onze zoon (Thijs,15) en dochter (Nica 11) in Amsterdam. Nica is, denk ik, een van de eerste leden van City Gymnastics, dus we hebben de club flink zien uitbreiden! 
Ik werk op een middelbare school in Bilthoven als team-assistent en jongerenbegeleider. In mijn vrije tijd geniet ik erg van wandelen en kamperen. Daarnaast doe ik ook heel graag bordspelletjes, dansen of kijk ik een mooie film.  
Ik ben blij en vereerd om mij als vertrouwenscontactpersoon aan de club te verbinden. Maar hoop natuurlijk dat ik helemaal niet nodig ben! 

Wil je in contact komen met Mona? Dan kan dat kan via: 
mona.marchand@hotmail.com
06-46040638

Mocht het heel dringend zijn en je kunt de vertrouwenscontactpersonen van City Gymnastics niet bereiken, dan kun je ook contact opnemen met de KNGU of Centrum Veilige Sport Nederland van NOC*NSF.

Vertrouwenscontactpersoon KNGU

Meldingen kunnen (anoniem) gedaan worden door sporters, ouders, kaderleden, vrijwilligers of bestuursleden van een club. Meldingen die bij de KNGU binnenkomen, worden vertrouwelijk behandeld. Het is aan de melder te bepalen welke stappen er genomen worden en hoeveel vaart er achter wordt gezet. Het belangrijkste is dat hij/zij zich hier prettig bij voelt. Bij ons meldpunt werken vertrouwenscontactpersonen Henriët van der Weg en Monique Streefkerk. Zij hebben veel ervaring met dit soort situaties en kan een slachtoffer begeleiden in de eerste opvang.

Voornamelijk tijdens kantooruren bereikbaar op:
vertrouwenscontactpersonen@kngu.nl
Henriët van der Weg 06-22663522
Monique Streefkerk 06-21410802

Meer informatie: https://dutchgymnastics.nl/nieuws/httpsdutchgymnastics-nlnieuwsq-and-a

NOC*NSF Centrum Veilige Sport

Als je iets ziet of meemaakt dat niet kan: praat erover of meld het.
Zoek je praktische tips voor preventie, vraag het ons! Want samen zorgen we voor een veilige, eerlijke en plezierige sport voor iedereen.
Je maakt eerst een melding bij het bestuur van je vereniging. Als je dat niet prettig vindt mag je ook naar je eigen sportbond of met ons contact opnemen.

Neem contact op met Centrum Veilige Sport via:
centrumveiligesport@nocnsf.nl
0900-2025590 (werkdagen 08:30-17:30 uur)
Meer informatie: https://centrumveiligesport.nl/