Wedstrijdsport

Wedstrijdturnen seizoen 2017-2018

City Gymnastics heeft wedstrijdgroepen voor turnsters met verschillende niveau’s en leeftijden.

Alle turnsters die instromen in een van deze groepen zullen starten met een proefperiode van 1 maand. Na deze periode zal er een evaluatie volgen, waarin besproken zal worden of de turnster qua niveau en instelling goed in de groep past. De proefperiode is niet alleen in het leven geroepen voor de leiding, maar ook voor de turnster zelf. Mocht de turnster zelf toch liever terug gaan naar 1 uur per week, dan kan dat natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat de meiden enthousiast blijven voor de turnsport, op welke wijze dan ook.

Mini Stars (2 uur p/w)

De Mini Stars groep is bestemd voor gemotiveerde turnsters van City Gymnastics geboren in 2012/2013. Tijdens de trainingen zullen turnsters op een speelse manier de basiselementen van de turnsport leren en zullen zij langzaam voorbereid worden op de wedstrijdsport. Trainingen vinden plaats in Amsterdam Oost (Daltonschool de Meer).

Vrijdag 16:30-18:30 uur Daltonschool de Meer

District Groep (4/5 uur p/w)

De District Groep is bestemd voor enthousiaste turnsters van City Gymnastics geboren in 2008 of eerder. Tijdens de trainingen worden turnsters uitgedaagd nieuwe turnelementen te leren en zullen deelnemen aan wedstrijden op Districts (regionaal) niveau. Trainingen vinden plaats in Amsterdam Oost (Daltonschool de Meer).

Woensdag 16:30-18:30 uur Daltonschool de Meer
Vrijdag 16:30-18:30/19:30 uur Daltonschool de Meer

Pre-Jong Talent Groep (5 uur p/w)

De Pre-Jong Talent Groep is bedoeld voor gemotiveerde turnsters uit 2011, die aanleg hebben voor de turnsport. Tijdens de trainingen worden turnsters op een speelse manier uitgedaagd nieuwe turnelementen te leren en zullen langzaam voorbereid worden op de wedstrijdsport. Deelname aan de Pre-Jong Talent Groep kan uitsluitend op uitnodiging of doormiddel van selectie tijdens een testdag. Trainingen vinden plaats in Amsterdam Oost (Daltonschool de Meer) en Purmerend (MFSA).

Woensdag 16:30-18:30 uur Daltonschool de Meer
Zaterdag 13:00-16:00 uur Purmerend MFSA

Jong Talent Groep (8/9 uur p/w)

De Jong Talent Groep is bedoeld voor gemotiveerde turnsters uit 2010 of eerder, die aanleg hebben voor de turnsport. Tijdens de trainingen worden turnsters voorbereid op de Nationale wedstrijdsport. Deelname aan de Jong Talent Groep kan uitsluitend op uitnodiging of doormiddel van selectie tijdens een testdag. Trainingen vinden plaats in Amsterdam Oost (Daltonschool de Meer) en Purmerend (MFSA).

Woensdag 16:30-18:30 uur Daltonschool de Meer
Donderdag  16:00-19:00 uur Purmerend MFSA
Zaterdag 13:00-16:00 uur Purmerend MFSA